EnergoSys 2012 logo
Legújabb híreink
 • Univerzális Hardver fejlesztési projekt
  2019.03.12 14:52

  Elindult UNIHARD ICON – Univerzális hardver épületenergetikai és gépészeti rendszerek integrált vezérléséhez elnevezésű projektünk. Célja egy általános vezérlőrendszer fejlesztése,  amely felhasználható különböző vezérlési feladatok megvalósítására többféle gépészeti és villamos rendszerhez illesztve, akár új vezérlőket is integrálva.

 • Az EcoShopping projekt sikeres befejezés
  2018.03.07 20:01

  Az Európai Bizottság megküldte EcoShopping projektünk elfogadó levelét! Ezzel sikeresen lezártuk az elmúlt 4 év kutatási munkáját, melyben kereskedelmi épületek felújításához fejlesztettünk ki új technológiai és eljárási megoldásokat, 14 európai kutatóintézet és kkv, illetve egy tajvani egyetem közreműködésével.

 • Lakóépületek energiahatékonyságát
  2018.03.07 19:58

  Részt vettünk Pozsonyban az Európai Bizottság által szervezett workshopon, melynek címe: „Workshop on Provision of Highly Efficient Heating and Cooling Solutions for Residential Buildings with Focus on Eastern EU Member States”, ahol bemutattuk a lakóépület-szektorban elért projektjeinket és eredményeinket.

 • Elkezdődött épületvezérlési prototípus
  2018.03.07 19:54

  Elindult az Ernyővezérlés és Épület Energiaoptimalizáló Rendszer nevű projektünk! Az elkövetkező másfél évben a Széchényi 2020 program támogatásával Debreceni telephelyünkön kifejlesztjük saját épületvezérlő rendszerünk prototípusát, amely egyedülálló módon egy központi épületvezérlőben képes integrálni közösségi és kereskedelmi épületek akár meglévő, akár új épületgépészeti és épületvillamossági rendszereit.

 • Boldog karácsonyt!
  2017.12.18 15:17

 • EcoShopping workshop
  2017.09.13 14:25

  Budapesten rendeztük meg EcoShopping projektünk műhelymunkával egybekötött záró találkozóját 2017. 30-án. A műhelymunka részeként az EcoShopping projekt képviselői ismertették az elért eredményeket, ez követően pedig a kereskedelmi épületek piacának résztvevőivel panelbeszélgetést tartottunk.

 • Díjat nyert a felújított IKVA Áruház
  2017.09.13 14:24

  Az EnergoSys Zrt. által vezetett EcoShopping projekt keretében energiahatékonysági felújításon átesett soproni IKVA Áruház elnyerte a CommONEnergy projekt által meghirdetett, legjobb fenntartható épületnek járó „Sustainable Building Challenge” díjat a „Super” kategóriában.

 • Robot az Ikva áruházban
  2017.06.14 23:00

  Robot az Ikva áruházbanNe lepődjön meg senki, ha egy embernagyságú robot sétál vele szembe az IKVA áruházban!Az IKVA áruházba látogató vásárlók az üzlet emeletére érve egy embermagasságú robottal találhatják szembe magukat, aki a sorok között sétál.

 • Győri energiahatékony felújítátás
  2017.05.28 10:34

  Befejeződött a Győr, Lahner u. 4-6-8 cím alatti társasház energiahatékony felújítása, amelyben az Energosys fővállalkozó kivitelezőként vett részt.

 • ECTP projektekről szóló beszámolója
  2017.05.28 10:29

  Kollégáink rész vettek Brüsszelben az ECTP (Energy Efficient Building Committee) éves energiahatékony épületekre vonatkozó projektértékelő találkozóján. Az ECTP projetekről szóló beszámolója letölthető az ECTP portáljáról a következő linken: .

 • IKVA áruház energiahatékonysági ért.
  2017.05.28 10:23

  Zajlik a soproni IKVA áruház energiahatékony felújításának értékelése. Az áruházon végrehajtott hőszigetelésről készült  3D modellezéssel készült termografikai video elérhető youtube-on, az alábbi linken: .

 • Innovációs nap a győri egyetemen
  2017.05.28 10:19

  A KNI Kft-vel közösen bemutattuk  EasyGreen technológiánkat a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron.

 • CIMG5800.JPG Győri 40 lakásos társasház felújítás
  2017.05.28 10:13

  Befejeződött Győrben, a Szőnyi u. 10-12 szám alatti 40 lakásos társasház energetikai felújítása. A lakóközösség a ZBR pályázaton nyert támogatást épületük felújításához, amelyben az EnergoSys fővállalkozó kivitelezőként vett rész.

 • Robi a mobil robot
  2017.05.28 10:09

  Robi működésben: Az EcoShopping projekt keretében kifejlesztett mobil robot már megtekintehető élőben, működés közben a soproni IKVA Áruház első emeletén.

 • IMG_20170223_105920.jpg EcoShopping konzorciumi találkozó
  2017.05.28 10:06

  Megtartottuk nemzetközi kutatás-fejlesztési projektünk, az EcoShopping nyolcadik konzorciumi találkozóját, melyre most hazánkban, Sopronban került sor.

 • Magyar Termék Nagydíj
  2017.05.28 10:03

  2016-ban 19. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíjakat a Parlament Felsőházi Termében. Az idei pályázat az innovatív szemléletre, a fenntartható fejlődés biztosítására, kulturális eseményekre, kreatív megoldásokra és mindenekelőtt a minőségre helyezte a hangsúlyt.

 • Beruházással csökkenthető a távfűtés díj
  2017.05.21 22:08

  Befejeződött Sopronban a Juharfa utca 1-3 fűtéskorszerűsítési felújítása, amely a városban eddig nem alkalmazott konstrukcióval épült meg.

 • Otthonteremtési Mintaprojekt
  2017.05.21 22:05

  Győr Megyei Jogú Város támogatásával 2011-ben kezdetét veszi Győrben a Raab-Sol Épületenergetikai, Klímavédelmi és Otthonteremtési Mintaprojekt, melynek keretében 10 panelépület 325 lakását újítják fel.

 • Lezárult a Raab Sol
  2017.05.21 22:00

  2010-ben az Energosys Zrt. a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával folytatott több éves együttműködés eredményei alapján, Raab-Sol Mintaprojekt néven egy új épületenergetikai koncepciót dolgozott ki.

 • Raab-Sol projekt
  2017.05.21 21:37

  A Cuha utcában majdnem ugyanazokat a korszerűsítéséket sikerült elvégezni egy hónap alatt, amelyek az Erfurti úton több ütemben, 10 év alatt valósultak meg.

 • Presztízs díj átadó
  2017.05.21 15:17

  Már tizenkettedik alkalommal adták át csütörtök este Győr - Moson - Sopron megye legrangosabb gazdasági, közéleti elismeréseit, a Presztízs - díjakat.

Facebook

Itt lesz majd a facebook link, vagy tetszik gomb.

GINOP pályázat - Ernyővezérlés és épület energiaoptimalizáló rendszer

Az EnergoSys Zrt. „Ernyővezérlés és Épület Energiaoptimalizáló Rendszer” GINOP.2.1.7-15-2016-00869 kódszámú pályázat elnyerését követően a kitűzött prototípus-, termék- és szolgáltatásfejlesztési célok megvalósításán dolgozott közel 1,5 éven keresztül.

Az EnergoSys Zrt. szakképzett csapata a megvalósítás alatt folyamatosan kifejlesztette az Ernyővezérlőt, az autonóm vezérlőket, vagyis az Optimális Zöldenergia Megosztót, a Hőközponti Automatikus Szabályzót, valamint az RGBW Kompenzációs Világítást, és ezek épületbe való integrálását prototípusok elkészítésével, tesztelésével, szimulációs modellel és a belső komfort monitorozásával és értékelésével. Egy stabil üzleti modell megalkotásának segítségével támogattuk a kifejlesztett technológiák az EnergoSys üzleti tevékenységébe való illesztését és a piacra viteli törekvések megalapozását és a jövőbeli tevékenységek kijelölését. A fejlesztéseket egy korszerű laboratóriumban, valamint helyszíni mérések eredményeit felhasználva végeztük el.

Az EnergoSys Zrt. által egyedileg kidolgozott ötlet alapján fejlesztett központi Ernyővezérlő ellátja az épület műszaki-villamossági rendszereinek ellenőrzését, monitorozását, optimalizációját, a mérési és vezérlési adatok dokumentálását és kapcsolattartást a felhasználókkal, üzemeltetőkkel. Az Ernyővezérlő egy komfortoptimalizáló, egy energiaoptimalizáló és egy költségoptimalizáló modulból áll. Az Ernyővezérlő nemcsak EnergoSys Zrt. által készített érzékelőket és vezérlőket integrálja, hanem más gyártmányú érzékelők és vezérlők kezelésére is alkalmas, mely szemben a piacon jelenleg kapható vezérlőkkel hatékony és rugalmas épületenergia-optimalizációt tesz lehetővé.

Az épületek energiatermelőinek és hőleadóinak szabályozása kiemelt fontosságú, így a Hőközponti Automatikus Szabályzó EnergoSys által fejlesztett hardvere és szoftvere rugalmasan és energiahatékonyan látják el feladatukat az épületen belül. Mivel a hőközpontok rendszerint nagyobb méretű lakóépületeket, esetleg tömböket látnak el, így szerepük kiemelten fontos, biztosítva a pontos és könnyen kezelhető szabályozást.

Az EnergoSys csapata által fejlesztett RGBW Kompenzációs Világítástechnológia fejlett érzékelők segítségével figyeli a megvilágítást és annak spektrumát, majd a szabályozható világítótesteket úgy állítja be, hogy a megvilágítás mindig egyenletes spektrumú és a kívánt mértékű legyen. A technológia készen áll arra, elérhető legyen kereskedelmi épületben az áruk színhű bemutatásához, kiállítóterekben, stúdiókban, vagy bárhol, ahol igény van egy korszerű és könnyen kezelhető világítás alkalmazására.

Az Optimális Zöldenergia Megosztó Rendszer segítségével a magán, illetve a közösségi tulajdonban lévő energiatermelő rendszer által termelt megújuló (zöld) energiát, meghatározandó allokáló szabály szerint (pl.: kvóta, korlát, célmennyiség, kliens rendelése, tulajdonosi jogosultság, illetve prioritási kritériumok szerint) hozzáférhetővé teszi a zöldenergiát igénylő felhasználók számára (például: társtulajdonosok, bérlők, egyéb fogyasztók).