EnergoSys 2012 logo
Legújabb híreink
 • UNIHARD ICON Projekt sikeresen lezárult
  2022.10.07 18:51

    Sajtóközlemény – UNIHARD ICON Projekt sikeresen lezárult       A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott 2018-1.

 • Univerzális Hardver fejlesztési projekt
  2019.03.12 14:52

  Elindult UNIHARD ICON – Univerzális hardver épületenergetikai és gépészeti rendszerek integrált vezérléséhez elnevezésű projektünk. Célja egy általános vezérlőrendszer fejlesztése,  amely felhasználható különböző vezérlési feladatok megvalósítására többféle gépészeti és villamos rendszerhez illesztve, akár új vezérlőket is integrálva.

 • Az EcoShopping projekt sikeres befejezés
  2018.03.07 20:01

  Az Európai Bizottság megküldte EcoShopping projektünk elfogadó levelét! Ezzel sikeresen lezártuk az elmúlt 4 év kutatási munkáját, melyben kereskedelmi épületek felújításához fejlesztettünk ki új technológiai és eljárási megoldásokat, 14 európai kutatóintézet és kkv, illetve egy tajvani egyetem közreműködésével.

 • Lakóépületek energiahatékonyságát
  2018.03.07 19:58

  Részt vettünk Pozsonyban az Európai Bizottság által szervezett workshopon, melynek címe: „Workshop on Provision of Highly Efficient Heating and Cooling Solutions for Residential Buildings with Focus on Eastern EU Member States”, ahol bemutattuk a lakóépület-szektorban elért projektjeinket és eredményeinket.

 • Elkezdődött épületvezérlési prototípus
  2018.03.07 19:54

  Elindult az Ernyővezérlés és Épület Energiaoptimalizáló Rendszer nevű projektünk! Az elkövetkező másfél évben a Széchényi 2020 program támogatásával Debreceni telephelyünkön kifejlesztjük saját épületvezérlő rendszerünk prototípusát, amely egyedülálló módon egy központi épületvezérlőben képes integrálni közösségi és kereskedelmi épületek akár meglévő, akár új épületgépészeti és épületvillamossági rendszereit.

 • Boldog karácsonyt!
  2017.12.18 15:17

 • EcoShopping workshop
  2017.09.13 14:25

  Budapesten rendeztük meg EcoShopping projektünk műhelymunkával egybekötött záró találkozóját 2017. 30-án. A műhelymunka részeként az EcoShopping projekt képviselői ismertették az elért eredményeket, ez követően pedig a kereskedelmi épületek piacának résztvevőivel panelbeszélgetést tartottunk.

 • Díjat nyert a felújított IKVA Áruház
  2017.09.13 14:24

  Az EnergoSys Zrt. által vezetett EcoShopping projekt keretében energiahatékonysági felújításon átesett soproni IKVA Áruház elnyerte a CommONEnergy projekt által meghirdetett, legjobb fenntartható épületnek járó „Sustainable Building Challenge” díjat a „Super” kategóriában.

 • Robot az Ikva áruházban
  2017.06.14 23:00

  Robot az Ikva áruházbanNe lepődjön meg senki, ha egy embernagyságú robot sétál vele szembe az IKVA áruházban!Az IKVA áruházba látogató vásárlók az üzlet emeletére érve egy embermagasságú robottal találhatják szembe magukat, aki a sorok között sétál.

 • Győri energiahatékony felújítátás
  2017.05.28 10:34

  Befejeződött a Győr, Lahner u. 4-6-8 cím alatti társasház energiahatékony felújítása, amelyben az Energosys fővállalkozó kivitelezőként vett részt.

 • ECTP projektekről szóló beszámolója
  2017.05.28 10:29

  Kollégáink rész vettek Brüsszelben az ECTP (Energy Efficient Building Committee) éves energiahatékony épületekre vonatkozó projektértékelő találkozóján. Az ECTP projetekről szóló beszámolója letölthető az ECTP portáljáról a következő linken: .

 • IKVA áruház energiahatékonysági ért.
  2017.05.28 10:23

  Zajlik a soproni IKVA áruház energiahatékony felújításának értékelése. Az áruházon végrehajtott hőszigetelésről készült  3D modellezéssel készült termografikai video elérhető youtube-on, az alábbi linken: .

 • Innovációs nap a győri egyetemen
  2017.05.28 10:19

  Bemutattuk  EasyGreen technológiánkat a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron. Kihelyezett standunkon válaszoltunk az érdeklődők kérdéseire, illetve bemutattuk videóinkat és legújabb prospektusunkat is.

 • CIMG5800.JPG Győri 40 lakásos társasház felújítás
  2017.05.28 10:13

  Befejeződött Győrben, a Szőnyi u. 10-12 szám alatti 40 lakásos társasház energetikai felújítása. A lakóközösség a ZBR pályázaton nyert támogatást épületük felújításához, amelyben az EnergoSys fővállalkozó kivitelezőként vett rész.

 • Robi a mobil robot
  2017.05.28 10:09

  Robi működésben: Az EcoShopping projekt keretében kifejlesztett mobil robot már megtekintehető élőben, működés közben a soproni IKVA Áruház első emeletén.

 • IMG_20170223_105920.jpg EcoShopping konzorciumi találkozó
  2017.05.28 10:06

  Megtartottuk nemzetközi kutatás-fejlesztési projektünk, az EcoShopping nyolcadik konzorciumi találkozóját, melyre most hazánkban, Sopronban került sor.

 • Magyar Termék Nagydíj
  2017.05.28 10:03

  2016-ban 19. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíjakat a Parlament Felsőházi Termében. Az idei pályázat az innovatív szemléletre, a fenntartható fejlődés biztosítására, kulturális eseményekre, kreatív megoldásokra és mindenekelőtt a minőségre helyezte a hangsúlyt.

 • Beruházással csökkenthető a távfűtés díj
  2017.05.21 22:08

  Befejeződött Sopronban a Juharfa utca 1-3 fűtéskorszerűsítési felújítása, amely a városban eddig nem alkalmazott konstrukcióval épült meg.

 • Otthonteremtési Mintaprojekt
  2017.05.21 22:05

  Győr Megyei Jogú Város támogatásával 2011-ben kezdetét veszi Győrben a Raab-Sol Épületenergetikai, Klímavédelmi és Otthonteremtési Mintaprojekt, melynek keretében 10 panelépület 325 lakását újítják fel.

 • Lezárult a Raab Sol
  2017.05.21 22:00

  2010-ben az Energosys Zrt. a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával folytatott több éves együttműködés eredményei alapján, Raab-Sol Mintaprojekt néven egy új épületenergetikai koncepciót dolgozott ki.

 • Raab-Sol projekt
  2017.05.21 21:37

  A Cuha utcában majdnem ugyanazokat a korszerűsítéséket sikerült elvégezni egy hónap alatt, amelyek az Erfurti úton több ütemben, 10 év alatt valósultak meg.

 • Presztízs díj átadó
  2017.05.21 15:17

  Már tizenkettedik alkalommal adták át csütörtök este Győr - Moson - Sopron megye legrangosabb gazdasági, közéleti elismeréseit, a Presztízs - díjakat.

Facebook

Itt lesz majd a facebook link, vagy tetszik gomb.

EnergoSys Zrt. cégbemutató

Az EnergoSys Zrt. energiahatékonysági szolgáltatásokat nyújtó cég 2007-ben jött létre, válaszként az épületenergetikai piacon érzékelhető komplexitás, minőség és eredményesség hiányára. Az EnergoSys országunkban és az Európai Unióban az első cégek közé tartozik, amely lakóépületek komplex energetikai felújításának kockázati alapon történő finanszírozására és megvalósítására vállalkozott és szakosodott. Cégünk tevékenysége fókuszában az optimálisan tervezett energia-megtakarítás és CO2 emisszió csökkentésének garantálása, és az ezzel összefüggő beruházások minél kedvezőbb megterülése áll. Ezen célok érdekében, cégünk munkatársai és partnerei az elmúlt évek során széles skálájú szolgáltatásokat fejlesztettek ki, melyek a beruházások megalapozásától, a projekt-fejlesztésen és –megvalósításon keresztül az üzemeltetésig, az energia-fogyasztók érdekeit és céljait szolgálják. Az EnergoSys Zrt. társfinanszírozási megoldása a szerkezeti és gépészeti beavatkozások minőségi szavatolásán, valamint az energetikai rendszerek optimális szabályozásán és üzemeltetésén alapul.

Cégünk tevékenysége magában foglalja:

 • Műszaki és finanszírozási tanácsadás

 • Projektfejlesztés és projektfinanszírozás

 • Fővállalkozói kivitelezés

 • Épületenergetikai rendszerek üzemeltetése

 • Kutatás-fejlesztés

 • Új műszaki és pénzügyi megoldások fejlesztése

Az EnergoSys 2008 óta végzi iparosított technológiával épület lakóépületek komplex energiahatékony felújítását. A lakóközösségek részére egyedileg fejlesztett finanszírozási konstrukciók mellett dolgozunk államilag támogatott programokban részt vevő épületekkel is, a Panel Programtól kezdve a ZBR, illetve jelenleg a ZFR konstrukciók. A komplex energiahatékony beruházások műszaki tartalma magában foglalja:

 • Műszaki tervezés

 • Engedélyeztetés

 • Fűtéskorszerűsítés

 • Radiátorcsere

 • Homlokzatok hőszigetelése

 • Pincefödémek hőszigetelése

 • Tetőfödém hő-és vízszigetelése

 • Háztartási Méretű Kiserőművek telepítése-napelemes rendszerek

 • Napelemes rásegítésű szellőzés kialakítása

 • Megújuló energiák: napkollektorok és hőszivattyúk

Az EBS (Energysaving and Finance Balancing System) elnevezésű EPC Rendszert a Lagross Kft. alapozta meg 2005-ben, a későbbiekben pedig az EnergoSys Zrt. fejlesztette ki annak különböző piaci hasznosítási változatait. Az EnergoSys Zrt. az elért eredmények alapján,2008-ban elnyerte a „Magyar Termék Nagydíjat”és ehhez kapcsolódóan elsőként az országban a „Klímabarát Termék Nívódíjat”. A konstrukció eredményeit, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szakmai körökben is elismerték.

Fentiekben vázolt törekvéseink és a folyamatos innováció és kísérlet egyértelműen megkülönbözteti cégünket hasonló profilú európai cégektől. Számos finanszírozási modell és technológia-alkalmazási, illetve beruházás-szervezési megoldás került és kerül folyamatosan fejlesztésre az EnergoSys műhelyeiben, mely főképpen kis- és középvállalkozásokkal és non-profit intézményekkel folytatott együttműködés eredménye. Az EnergoSys a tevékenységével igyekszik megerősíteni a fogyasztók piaci pozícióit és a fogyasztóvezérelt hatékonyság eredményességét.

Grosser Lagos Enrique az Energosys Zrt. vezérigazgatója és alapítója. 35 éve dolgozik a lakásépítései és lakóépület szektorban projektfejlesztőként. 2001- 2014 között a Lagross Kft. Ügyvezető Igazgatójaként koordinálta a vállalat projekt-fejlesztési és tanácsadói tevékenységeit több mint 14000 lakás energia-hatékony felújításához. 2003 és 2005 között az IFC-vel (International Finance Corporation) együttműködve kifejlesztette az EBS ESCO finanszírozási és menedzselési koncepciót épületek, illetve épületegyüttesek energetikai felújítására. 2006-ban előkészítette, kifejlesztette és menedzselte a Magyarországon első, nagy volumenű ESCO épület-felújítási projektet a Budapest X. Kerületi Zágrábi Lakónegyedben, ami 4 iparosított technológiával épült lakótömb komplex felújítása volt,4,6 millió Euró összköltséggel. 2007 óta több ESCO épület-felújítási projektet fejlesztett ki és valósított meg. 2002 és 2010 között tagja volt a Nemzeti Lakáspolitikai Bizottságnak.

2010-ben az EnergoSys Zrt. kifejlesztette a Raab-Sol projekt koncepcióját, ami Győrben egy városnegyed szintű komplex lakás-felújítási program volt 2010 és 2014 között. A „Raab-Sol Épületenergetikai, Klímavédelmi és Otthonteremtési Mintaprojekt” keretében Győr Megyei Jogú Városában 64 épületet (1683 lakást és legalább 4200 lakót) érintő épületenergetikai beruházást terveztek. A projekt érdekében összefogott Győr MJ Város Önkormányzata és az EnergoSys Zrt., hogy együtt biztosítsák a szükséges finanszírozási forrásokat. A projekt általános célja volt az érintett háztartások életkörülményeinek a fenntarthatóság jegyében történő fokozatos javítása. Az EnergoSys Zrt a projektért 2013-ban elnyerte a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától az innovációs IKAROSZ díjat.

2012 és 2016 között az EnergoSys közreműködott a Hollandia Tudományos Tanácsa (TNO -  Hága) által vezetett az Európai Bizottság 7. keretprogramjának keretében  támogatott „Proficient” elnevezésű projektben, mely egy széleskörűen együttműködő kutatás-fejlesztési projekt energiahatékony önszerveződő közösségi lakásépítés témakörben. A projektet.

Az Energosys Zrt. 2013- 2017 között koordinátorként vezetett az Európai Bizottság 7. keretprogramja által támogatott ECOSHOPPING elnevezésű tudományos kutatási és mintaprojektet. Az Energosys Zrt. tíz Európai Uniós országból, továbbá egy nem EU tag Európai származó 15 nonprofit intézménnyel és gazdasági társasággal illetve egy ázsiai egyetemmel együtt elnyerte az Európai Bizottság támogatását a 4 éves kutatási projektre. Az EcoShopping projekt célja egy teljeskörű komplex felújítási módszertan és technológiai megoldásának kidolgozása kereskedelmi épületek számára, melynek célja a primer energia felhasználást 80 kWh/m2év alá csökkenteni s a megújuló részarányt 50%-ra növelni.

2016-ban az EnergoSys megalkotta az EasyGreen márkanevet három termékcsoportban, különösen energetikai vonatkozásban fejlesztett és fejleszteni kívánt rendszer monitoring és szabályozási termékek piaci védelmét biztosítja. Az EasyGreen márkanév első terméke egy egyszerű zöld energia megosztási rendszer, melynek segítségével a közösségi tulajdonban lévő energiatermelő rendszer által termelt megújuló energiát, meghatározandó cél szerint és mértékben hozzáférhetővé teszi a közösséghez tartozó, ill. csatlakozni kívánó fogyasztók között oly módon, hogy a fogyasztó átkapcsolásával az eredeti szolgáltató kapcsolat és szolgáltatás megmarad. A fogyasztott eredeti energia és a megújuló energia mennyisége mérhető és elszámolható. Az EasyGreen megoldásért 2016-ben az EnergoSys Zrt. megkapta a Magyar Termék Nagydíjat és a Klímabarát Termék Nívódíjat.

Jelenleg az épületenergetikai projektek megvalósítása mellett, Energosys kiemelten foglalkozik épületgépészeti és villamossági rendszerek optimális integrációjára alkalmas monitoring és vezérlő technológiák kifejlesztésével a Ginop programok támogatásával.

 

  EnergoSys Zrt. cégadatok    

Név: EnergoSys Zrt.
Székhely: 1068 Budapest Benczúr utca 45
Telefon: + 36 30 / 499 92 14
E-mail: info@energosys.eu
Wem: http://energosys.eu
   
Teljes név: EnergoSys Energiahatékonysági, Fejlesztési és Finanszírozási Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Képviselő: Grosser Lagos Jorge Enrique vezérigazgató
Gazdálkodási forma: 114 - Részvénytársaság (1997. CXLIV. tv.)
Adószám: 14149201-2-42
Statisztikai szám: 14149201711211401
Cégbírósági bejegyzés: 0110045851
Alapítva: 2008.01.24.